Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Cortex Dmix 300

  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Midlands
    Posts
    32

    Smile Cortex Dmix 300

    Hi guys wondered if you can help i have a cortex dmix controller and want to update its firmware but when i plug it into my pc nothing happens

    do i need software i bought the unit second hand

    could anyone shed light on this thankyou

    john

  2. #2
    Dinosaur Excalibur's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    East Yorkshire
    Age
    64
    Posts
    25,540

    Default

    As far as I know, connecting it to a PC isn't the way to go. If it's anything like a HDC 1000, you fire it up with no storage devices attached, and can then determine the firmware it's running on. If it needs updating, you insert a memory stick, containing only the update, and away it goes.

    I'd download the manual and have a read.
    Excalibur. Older than the average DJ.

    www.excaliburmobiledisco.co.uk


  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Midlands
    Posts
    32

    Default

    The manual i have doesnt tell me but as for the usb stick with firmware file on ... It worked

    thankyou

  4. #4
    Dinosaur Excalibur's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    East Yorkshire
    Age
    64
    Posts
    25,540

    Default

    Quote Originally Posted by sgevents View Post
    The manual i have doesnt tell me but as for the usb stick with firmware file on ... It worked

    thankyou
    This is the online one I found.
    http://www.cortex-pro.com/upload/DMI...%20ENGLISH.pdf
    It seems on first glance to agree with me.
    Excalibur. Older than the average DJ.

    www.excaliburmobiledisco.co.uk


  5. #5
    Senior Member Eski75's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mansfield
    Posts
    104

    Unhappy

    Picked this thread up on search and have to say I'm having trouble too. I've placed the firmware update on a usb stick has instructed. Ensured the USB stick is formatted so theres nothing else on it. Put in the machine as instructed and, according the manual, the machine should detect the update automatically. But it doesn't..................

    www.ceremonyonline.com

  6. #6
    MDD Supporter katman's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Great Yarmouth
    Age
    59
    Posts
    739

    Default

    Quote Originally Posted by Eski75 View Post
    I've placed the firmware update on a usb stick has instructed. Ensured the USB stick is formatted so theres nothing else on it. Put in the machine as instructed and, according the manual, the machine should detect the update automatically. But it doesn't..................
    It may be the memory stick. I tried to update the firmware on my TV and it took three different sticks before I found one that worked.

    My wife has a "Cruzier" memory stick and when I put it in my laptop it actually installs as 2 devices.... G: a CD rom drive and H: the actual storage part of the memory stick. My TV doesnt like that becuase it only sees the first part of the stick.

    One of the phone systems we supply at work has a USB connector for saving and uploading voicemail messages and that too has problems recognising some memory sticks.

  7. #7
    Senior Member Eski75's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mansfield
    Posts
    104

    Default

    Quote Originally Posted by katman View Post
    It may be the memory stick. I tried to update the firmware on my TV and it took three different sticks before I found one that worked.
    Could be.......although the make and model comes up on the display so I assumed it recognised it. Tried ging to file browser but that doesn't work, not that it should because as I say, manual states that it should detect the update automatically??

    www.ceremonyonline.com

  8. #8
    MDD Supporter katman's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Great Yarmouth
    Age
    59
    Posts
    739

    Default

    What file system do you have on the stick ?
    Check the manual for your cortex as to what file systems it can read.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    DENFORD NORTHANTS
    Age
    74
    Posts
    8,862

    Default

    Quote Originally Posted by katman View Post
    What file system do you have on the stick ?
    Check the manual for your cortex as to what file systems it can read.
    Its not always correct--my 1000 can be used with an Ipod--

    Even though the manual says no

    after I used Numark software

    Ring Cortex help line Telephone 02392 261600 WILL DAVIS

  10. #10
    Dinosaur Excalibur's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    East Yorkshire
    Age
    64
    Posts
    25,540

    Default

    Quote Originally Posted by CRAZY K ROADSHOW View Post
    Its not always correct--my 1000 can be used with an Ipod--

    Even though the manual says no

    after I used Numark software

    Ring Cortex help line Telephone 02392 261600 WILL DAVIS
    You must have a different manual to mine. There are many references in mine to using the 1000 with an Ipod.
    Excalibur. Older than the average DJ.

    www.excaliburmobiledisco.co.uk


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •